Domotica

Een domoticasysteem wat met je meedenkt. Dat is wat we willen bereiken met onze dienstverlening. Maar wat is nu domotica? En wat heb je er precies aan?

Domotica

Elke woning heeft vier grote systemen. Met een domoticasysteem worden deze aan elkaar verbonden en bediend. Deze systemen zijn: licht, comfort, media en veiligheid. Onder comfort vallen bijvoorbeeld de verwarming maar ook zonneschermen en de sproeiinstallatie voor je tuin. De bediening vindt veelal plaats via mobiele telefoon of tablet maar kan ook via knoppen aan de wand of met zogenaamde triggers (automatische handelingen) die bijvoorbeeld reageren op temperatuur, licht, beweging en meer.

Er zijn 3 hoofdredenen waarom mensen kiezen voor de aanschaf van een domoticasysteem: makkelijke bediening / extra comfort, duurzaamheid en extra veiligheid. Zo zorgt een domotica-systeem er voor dat je met één druk op de knop je huis “uit zet”. Je hoeft niet na te denken of je verwarming nog brandt, welke lamp nog aan staat en hoe je je alarm bedient! Met één druk op de knop is alle apparatuur uitgeschakeld en wordt je alarmsysteem juist ingeschakeld. Andersom kun je hetzelfde doen als je thuiskomt of als je tv wilt kijken. Je drukt op de knop “tv kijken” en alle apparatuur (licht, versterker, decoder, tv etc) gaat aan, wordt ingesteld op de juiste instelling en jij kunt lekker genieten van je favoriete film. Je kan zelfs door middel van spraakberichten met je systeem communiceren. ‘Alexa wil je de lampen in de woonkamer dimmen tot 20%’ geeft hetzelfde resultaat als het indrukken van de tasters of op zoek te gaan naar de juiste instelling in je app.

 

Zonder dat je hoeft na te denken over de technieken achter het systeem. Zo kun je bijvoorbeeld vluchtroutes verlichten als er brand in huis is zodat je precies weet waar je naar toe moet. Of je kunt je buitenlichten laten knipperen als iemand inbreekt zodat de buren de politie kunnen bellen. De tuinverlichting laten doven op het moment dat je naar bed gaat. Of de druksensoren onder de vlonder juist activeren tegen nachtelijke indringers. De essentie is altijd dat je gaat denken vanuit gebruik en niet techniek.          

Het aan elkaar koppelen van alle apparaten om ze met elkaar te laten communiceren is best complex en het gebruiksgemak is essentieel. Wij vallen je niet lastig met techniek en we zorgen dat jouw domoticasysteem super gemakkelijk te bedienen is, zodat jij alleen maar hoeft na te denken welke activiteit je gaat doen. Wij zorgen ervoor dat “het gewoon werkt”.

Verbouwplannen

Heb jij (ver)bouwplannen en wil je graag een domoticasysteem? Neem dan in een vroeg stadium contact met ons op. Hoe eerder hoe beter. Samen bepalen we dan wat de beste oplossing is voor jouw situatie. Door in een vroeg stadium contact op te nemen voorkom je extra kosten. Vanuit onze ervaring geven we een grote voorkeur aan bedrade systemen. Ondanks dat draadloze oplossingen steeds beter worden is er nog altijd een groot verschil in betrouwbaarheid. Alles wat je in het bouwproces kunt realiseren is goedkoper dan wanneer je het achteraf moet doen. Hiermee bespaar je geld. Wil je meer weten over de mogelijkheden van domotica en wat wij daarin kunnen betekenen?

Neem dan contact met ons op en maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.